Announcement

Collapse
No announcement yet.

ImageMachine takes many seconds to load all content

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    ImageMachine takes many seconds to load all content

    So, while I've asked the folks loading up our galleries to reduce the redundant imagery, it's still the case that all calls to the ImageMachine for resizing images to uniform dimensions are essentially serialized. Even though the page *appears* to be loaded, the network tab of the developer tools shows images continuing to load in galleries below the fold/offscreen, one after the other, for several seconds.

    Ideally, these images would all load in parallel.

    Anyone encounter this and find a fix? Some setting in ImageMachine invocation that will fire-and-forget rather than block?

    Thanks in advance.

    #2
    I can't say that I've come across this before. Can you post a link to a page with this issue?
    Matt Zimmermann
    Front-End Development Director / Miva, Inc.

    Comment


      #3
      Sorry, just saw this, but it's still a problem.

      Here's an example page that takes nearly 10 seconds to load on a fast machine over a 64Mbps connection: Hellebore Clear Stamp Set | Greenhouse | Technique Tuesday

      Comment


        #4
        You might try disabling the image preloading setting in Image Machine. If that doesn't work, I would recommend contacting support.
        Matt Zimmermann
        Front-End Development Director / Miva, Inc.

        Comment

        Working...
        X