Announcement

Collapse
No announcement yet.

Production Release 8 Bugs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Re: Production Release 8 Bugs

    Hi papi34

    Iím not able to reproduce what youíre seeing, when I tried it I had about 10 orders already shipped, 50 or so processing , and two that were pending, only the pending ones had new shipments after checking the check all checkbox and hitting the create shipment button for all the orders.


    Did this happen for all the orders in your store? If it was just one order what state was it in?

    Thanks

    -Eric
    Eric Foresman
    Software Tester
    Miva Merchant
    http://www.mivamerchant.com/
    [email protected]

    Comment


      Re: Production Release 8 Bugs

      Originally posted by Eric Foresman View Post
      Did this happen for all the orders in your store? If it was just one order what state was it in?
      -Eric
      No, it did not affect all orders in my store, just about 10 orders that were aready in the processing state.
      Bronson Design Studio, LLC
      Website: bronsondesign.com
      Facebook: facebook.com/bronsondesign

      Comment


        Re: Production Release 8 Bugs

        As you know, I have thousands of shipping modules deployed in MM5. I am seeing an unusually high number of store owners report that the shipping charges have disappeared from their OPAY page. Since they are using one or more of my shipping modules they come to me first (since support is free). Course it has nothing to do with the shipping module. For some reason the checkboxes for shipping, handling, etc have become unchecked in the basket contents tab of the OPAY page. I assume that must have something to do with the Update 4 and shipping rules, but I may be wrong. Nevertheless, how are these boxes getting unchecked?
        Bill Weiland - Emporium Plus http://www.emporiumplus.com/store.mvc
        Online Documentation http://www.emporiumplus.com/tk3/v3/doc.htm
        Question http://www.emporiumplus.com/mivamodu...vc?Screen=SPTS
        Facebook http://www.facebook.com/EmporiumPlus
        Twitter http://twitter.com/emporiumplus

        Comment


          Re: Production Release 8 Bugs

          It's a known bug and will be fixed in Update 5.
          Thanks,

          Rick Wilson
          CEO
          Miva, Inc.
          [email protected]
          https://www.miva.com

          Comment


            Re: Production Release 8 Bugs

            Clicking update on that page from another tab is causing it.
            Thanks,

            Rick Wilson
            CEO
            Miva, Inc.
            [email protected]
            https://www.miva.com

            Comment


              Re: Production Release 8 Bugs

              Originally posted by Rick Wilson View Post
              It's a known bug and will be fixed in Update 5.
              Maybe this could be the 13th sticky on the 5.5 forum. I found this out the hard way as well.
              Mark Hood
              Vermont Gear

              Comment


                Re: Production Release 8 Bugs

                Getting the word out from Miva that it is a core issue (not 3rd party module) would go a long ways in lessening my workload. Below is a couple lines from an email from a couple days ago. I could not convince her it was not the coupon module that unchecked them. That said, I don't think another sticky would be a good idea. We need to retire some of those stickies now. Pretty soon, the only thing that will appear on any pages are the stickies.


                She said:
                I called Miva and they figured out that the boxes on the OPAY page [Basket Contents] were unchecked and the boxes on the OSEL pages [Basket Contents] were checked for shipping.

                Since I didn't change these my self, I am wondering if the Coupon Redemption module some how changed them. Is it supposed to work that way?
                Bill Weiland - Emporium Plus http://www.emporiumplus.com/store.mvc
                Online Documentation http://www.emporiumplus.com/tk3/v3/doc.htm
                Question http://www.emporiumplus.com/mivamodu...vc?Screen=SPTS
                Facebook http://www.facebook.com/EmporiumPlus
                Twitter http://twitter.com/emporiumplus

                Comment


                  Re: Production Release 8 Bugs

                  Originally posted by wcw View Post
                  That said, I don't think another sticky would be a good idea. We need to retire some of those stickies now. Pretty soon, the only thing that will appear on any pages are the stickies.
                  I completely agree and I was being a smart... (well you know)
                  Mark Hood
                  Vermont Gear

                  Comment


                    Re: Production Release 8 Bugs

                    had the same issue with a number of stores and fixed it for them - if it helps some, Bill - at least our clients seem to come to us first, before asking you for help ;) Took me a while to find the issue though...
                    Sabine Sharp
                    eCommerce Strategies & Solutions
                    Glendale Designs
                    Support Desk
                    623.322.6066

                    Comment


                      Re: Production Release 8 Bugs

                      I don't know if this has already been reported but here goes.

                      The Alternate Display Page checkbox prevents the product search from working.

                      Admin | Products | Search for an active product code, then click the checkbox for and search again. On my system NOTHING is found until I uncheck the box.

                      The same thing happens with Canonical Category Code checkbox.
                      Last edited by RayYates; 02-21-12, 07:23 AM.
                      Ray Yates
                      "If I have seen further, it is by standing on the shoulders of giants."
                      --- Sir Isaac Newton

                      Comment


                        Re: Production Release 8 Bugs

                        Ray,

                        We've had a couple people report that bug, and have fixed it internally for PR8 Update 5.

                        Comment


                          Re: Production Release 8 Bugs

                          I did not see that this has been reported before. There appears to be a bug with the track inventory setup for new products added through import (did not test with product entered directly in admin). When track inventory is enabled and the settings for track out of stock level are left to Default (setting not imported or field left blank), Miva allows an unlimited amount of the product to be added to basket in the storefront. The default settings for the store are checked to Yes for Track Low Stock and Track Out of Stock. When you manually change the product inventory setting to yes for track low stock and track out of stock (or through import) it works correctly. I even found that if you change it to yes and then back to default it works correctly.

                          Comment


                            Re: Production Release 8 Bugs

                            Ditto to the track inventory issue. We had to export all products then re-import them with yes, yes, yes to set them to track product inventory, track out of stock, and hide out of stock. We still have to add those columns for one or more of our sites. (not sure which as we have to do for all what we do for one)

                            The hide out of stock is quirky too. On a site that was upgraded from Miva 4.X when you uncheck it you can see all the products (which is great as an ordering tool as you can SEE what sold and your last price on similar items) On a different site (with all the same settings) that was built in Miva 5.5 when you uncheck hide out of stock the out of stock items stay hidden.
                            Jim Sisk
                            Uncommon Treasures

                            Comment


                              Re: Production Release 8 Bugs

                              Post #235 - I had same issue.

                              Any product that was not marked active was not coming up when searching for product. Not even by item code. But if I went to a category that I knew it was assigned to and clicked assigned products it would show there fine. And I only had one product assigned to it. So it is not like the one I was looking for was assigned. The one item assigned broke it for all products.

                              I deleted my alternate category template completely and now it works fine.

                              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Well updating this. I discovered that using the product link in the left column they are still not coming up. But if I use the quick find at the top set to product it pulls up my items that are not active.
                              Last edited by entrepre7; 03-04-12, 09:30 AM.

                              Comment


                                Re: Production Release 8 Bugs

                                Originally posted by entrepre7 View Post
                                Post #235 - I had same issue.

                                Any product that was not marked active was not coming up when searching for product. Not even by item code. But if I went to a category that I knew it was assigned to and clicked assigned products it would show there fine. And I only had one product assigned to it. So it is not like the one I was looking for was assigned. The one item assigned broke it for all products.

                                I deleted my alternate category template completely and now it works fine.

                                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                Well updating this. I discovered that using the product link in the left column they are still not coming up. But if I use the quick find at the top set to product it pulls up my items that are not active.
                                If you are talking about being in the admin that's normal behavior. Hit the button that's says all because the button to only show active is the default.
                                Mark Hood
                                Vermont Gear

                                Comment

                                Working...
                                X